Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.07.2015 14:43 - Полезно или не в действителност е дъвченето на дъвка
Автор: georgiii Категория: Лични дневници   
Прочетен: 622 Коментари: 0 Гласове:
0



image
Ежедневно ставаме свидетели на купища реклами от всякакъв характер. Всеки продукт заема определена пазарна ниша и има своята аудитория. Логично, такъв е въпросът и с любимите на мнозина дъвки – различни видове, форми, вкусове, опаковки. Някои хора обръщат внимание на рекламите, изтъкващи предимствата на определена марка, а други купуват тези, които най-много им допадат, без да се съобразяват дали са специално предназначени за свеж дъх, бели зъби или нещо друго.

Дали, обаче, дъвките действително убиват бактериите и влияят благоприятното на усмивката ни, или има нещо гнило? На този въпрос най-точно може да ви отговори вашият стоматолог, а ние ще се опитаме да събудим това съмнение у вас, за да се консултирате и да разберете вредите и ползите от дъвченето на дъвка.

Препоръчително е да се дъвче дъвка веднага след консумирането на храна, максимум 10 минути, не повече. Това се прави, за пречистване на устната кухина посредством отделянето на слюнка. Освен това, кратката консумация заздравява венците. По-продължителната употреба на дъвка, обаче, би могла да причини разни болести и проблеми, като т.нар. ксероктомия – неприятно чувство и сухота в устата. То се наблюдава при тези, които дъвчат дъвка постоянно и всеки ден. Истина е, че от малки се учим на това „изкуство”, така интересно най-вече на децата, които се удивяват от балончетата, които по-големите правят. Ето защо, ако детето ви иска дъвка, а и ако вие обичате да дъвчете, по-добре купувайте такава без захар.

По принцип, определеният вид дъвка винаги оказва въздействие върху нашите зъби. За това можете да се консултирате с вашия зъболекар и разбира се, да почерпите информация от разни източници, като интернет. Дъвките, в чието съдържание има захар могат да предизвикат появата на кариес, докато тези без влияят положително и спомагат за избелването на зъбите.

 Все пак, има случаи, които налагат спирането на дъвките, като болка в челюстта, носенето на скоби и т.н., но  за това ще ви информират, когато отидете в кабинет по дентална медицина.

Дъвката се предпочита доста от младите хора. Тя не може да замести четката и пастата за зъби, но помага в „критични ситуации”. Щом усетите неприятен дъх или усещане в устата си, тя веднага ще подейства и ще неутрализира киселините и бактериите. Освен това, ако в даден момент по някаква причина не можете да използвате конец или четка за зъби, дъвката е опция.

До тук стана ясно, че дъвченето на дъвка е полезно, но в кратък период, за предпочитане е продукта да е без захар. Разбира се, винаги може да потърсите съвет от стоматолог, ако не сте убедени в правотата на даден факт. Все пак, най-важното е да имате една красива усмивка, която да ви даде необходимото самочувствие, за да се чувствате комфортно в кожата си.



Тагове:   дъвка дъвчене,   stomcenter,


Гласувай:
0



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: georgiii
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2372
Постинги: 3
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031